Inregistreaza | Ai uitat parola?

Proteinele - Materiale similare

Nume: Proteinele
Informatii suplimentare: proteinele, clasificarea, origine, vegetala, animala, insolubile, solubile, keratinele, fibroina, proteinele, elastina, sange, muschi, vegetale, cereale, compozitia, asimilatia, sinteza, structurile, izolare, purificare, rolul, organismul, uman, necesarul, surse. Clasificarea proteinelor KERATINELE FIBROINA COLAGENUL ELASTINA Proteinele din sânge Proteinele din muşchi PROTEINE VEGETALE Proteine din cereale COMPOZITIA PROTEINELOR ASIMILAŢIA ŞI SINTEZA PROTEINELOR STRUCTURILE PROTEINELOR NATURALE IZOLARE ŞI PURIFICARE ROLUL PROTEINELOR ÎN ORGANISMUL UMAN NECESARUL DE PROTEINE SURSE DE PROTEINE
Nume: Proteine sintetice
Informatii suplimentare: proteine, sintetice. Una dintre cele mai promitoare cai de combatere a flagelului foametei a aparut, ca in alte cazuri, de-a lungul istoriei stiintei, ca rezultat al unei intamplari. Incercand sa aplice, la sfarsitul anilor ’50, un procedeu biologic de epurare a rezidurilor petroliere, inginerul francez Alfred Champagnat a constatat ca acestea constituie un mediu de cultura extrem de adecvat pentru cresterea si inmultirea microorganismelor. Din deseurile poluante se puteau obtine, rapid si ieftin, proteine.................
Nume: Proteinele în alimentaţie
Informatii suplimentare: proteine, alimentatie. Proteinele, date fiind calităţile lor energetice şi plastice, joacă un rol deosebit în viaţa celulelor, fapt ce impune includerea în alimentaţie. Ele răspund necesităţilor celor trei funcţiuni fundamentale ale materiei vii: nutriţie, creştere şi reproducere.......................
Nume: Compozitia proteinelor
Informatii suplimentare: compozitia, proteinelor, produsi naturali, structura, macromoleculara, hidroliza, amino-acizi, continut, existente, produse, alimentare, compozitia, chimica, carnii, functie, specie, zona, anatomica, medie, lapte, vaca, ou, lactate, cerealiere, leguminoase. "Se numesc proteine produşii naturali cu structură macromoleculară care se transformă prin hidroliză în -amino-acizi." CONŢINUTUL PROTEINELOR ÎN AMINO-ACIZI PROTEINE EXISTENTE ÎN PRODUSELE ALIMENTARE COMPOZIŢIA CHIMICĂ A CĂRNII ÎN FUNCŢIE DE SPECIE ŞI ZONĂ ANATOMICĂ COMPOZIŢIA MEDIE A LAPTELUI DE VACĂ COMPOZIŢIA CHIMICĂ MEDIE A OULUI Carnea şi produsele din carne Laptele şi produsele lactate Oul Produsele cerealiere şi leguminoase
Nume: Compozitia proteinelor
Informatii suplimentare: compozitia, proteinelor, proteine, continutul, amino, acizi, glicocol, alanina, valina, prolina, fenilalanina, serina, acid, asparagic, glutamic, hidroxiprolina, amoniac, produsele, alimentare, carnea, laptele, lactate, oul, cerealiere, leguminoase. Se numesc proteine produşii naturali cu structură macromoleculară care se transformă prin hidroliză în -amino-acizi. Se disting pe bază de solubilitate două clase de proteine, proteine insolubile şi proteine solubile. Cele dintâi, numite proteine fibroase (scleroproteine), se găsesc în organismul animal în stare solidă şi au funcţiunea de a conferi ţesuturilor rezistenţă mecanică (proteine de schelet) sau protecţie împotriva agenţilor exteriori. Vom menţiona keratina din păr, unghii, copite, epidermă, colagenul din piele, oase şi tendoane, miosina din muşchi şi fibrolina din mătase. Proteinele fibroase se dizolvă numai în acizi şi baze concentrate............................ CONŢINUTUL PROTEINELOR ÎN AMINO-ACIZI PROTEINE EXISTENTE ÎN PRODUSELE ALIMENTARE Carnea şi produsele din carne COMPOZIŢIA CHIMICĂ A CĂRNII ÎN FUNCŢIE DE SPECIE ŞI ZONĂ ANATOMICĂ Laptele şi produsele lactate COMPOZIŢIA MEDIE A LAPTELUI DE VACĂ Oul COMPOZIŢIA CHIMICĂ MEDIE A OULUI (%) Produsele cerealiere şi leguminoase
Nume: Importanta proteinelor
Informatii suplimentare: importanta, proteinelor, proteinele, nutritia, hidrocarbonati, interactiunea, fibroase, colagenul, keratina, fibriogenul, musculare, actina, globulare, hormoni, anticorpi, microtuburi, arn, adn, acizii, nucleici, enzimele, pepsina, tripepsia. Proteinele reprezinta un numar mare de compusi organici constituiti din aminoacizi uniti prin legaturi peptidice, ce formeaza organisme vi si sunt esentiale pentru functionarea lor. Descoperite in 1838, proteinele sunt acum recunoscute ca fiind principala componenta a celulelor vii, insemnand mai mult de 50 la suta din greutatea “uscata” a animalelor. Cuvantul proteina vine din grecescul proteinos care inseamna principal.......................... Nutritia Interactiunea cu alte proteine Proteinele Fibroase Proteine globulare
Nume: Enzimele
Informatii suplimentare: enzimele, temperatura, acizi, baze, tari, dizolvanti, neaposi, catalizatori, degradari, hidrolize, oxidari, fermenti, enzime, enzyme, reactii, istoric, stahl, kirchoff, dubrunfaut, payen, persoz, robiquet, liebig, wohler, pepsina, sucul, gastric. In organismele vii se petrec cu o uimitoare usurinta, la temperatura joasa si in solutie practic neutra, un numar mare de reactii pe care chimistul nu le poate efectua in laborator decat lucrand la temperaturi si presiuni ridicate, in prezenta de acizi sau de baze tari, de dizolvanti neaposi sau de catalizatori heterogeni metalici. Printre aceste reactii se numara atat degradari de molecule (hidrolize si oxidari) cat si sinteza de compusi cu structura complicata. Intelegerea mersului acestor reactii este importanta, in primul rand pentru cunoasterea unor fenomene naturale de cea ma mare amploare si raspandire, in al doilea rand pentru interesul practic pe care il prezinta. Nu este absurda speranta ca , o data cunoscut mersul reactiilor din celulele vii, acestea vor putea fi imitate in laborator si in industrie sau chiar dirijate pe cai noi.
Nume: Benzenul
Informatii suplimentare: benzenul, formula, moleculara, structura. Benzenul este cel mai simplu si totodata cel mai important reprezentant al hidrocarburilor aromatice, o grupa de substante care se deosebesc in multe privinte de cele studiate pana acum. Proprietatile hidrocarburilor romatice precum rezulta si o serie de proprietati cu totul noi.Toate acestea fac sa existe si astazi tratate in care chimia organica este impartita in studiul a doua serii: seria alifatica cuprinzand alcanii, alchenele, acetilenele si derivatii acestora, si seria aromatica, in care se includ hidrocarburile aromatice si substantele care deriva de la acestea. in care sunt prezente, au un caracter specific. Acesta consta in mare parte dintr-o imbinare a unor insusiri proprii substantelor nesaturate, cu insusiri caracteristice compusilor saturati.Din aceasta imbinare si influentele pe care le exercita resturile acestor hidrocarburi asupra celorlalte grupari din moleculele
Nume: Enzimele
Informatii suplimentare: enzime, lapte, digestie.
Nume: Comparatie intre alcooli si fenoli
Informatii suplimentare: alcooli, comparatie, fenoli, deosebiri, definitie, clasificare, saturati, nesaturati, aromatici, monohidroxilici, polihidroxilici, primari, secundari, tertiari, monohidroxilici, ploihidroxilici, metode, preparare, hidroliza, aditia, hidrogenarea, reactia, grignard, tratarea, topirea, oxidarea, separarea, proprietati, chimice, fizice, asemanari. A. Deosebiri intre alcooli si fenoli 1. DEFINITIE 2. CLASIFICARE 3. METODE DE PREPARARE 4. PROPRIETATI CHIMICE 5. PROPRIETATI FIZICE B. ASEMANARI BIBLIOGRAFIE
Nume: Alchine
Informatii suplimentare: alchine, hidrocarburi, aciclice, nesaturate, caracteristici, nomenclatura, serie, omoloaga, radicalii, alchinici, izomeria, structura, acetilena, obtinerea, metan, carbon, ca, proprietati, fizice, chimice, hidrogenare. Def Caracteristici Nomenclatura. Serie Omoloaga Radicalii alchinici: Izomeria la alchine. Structura alchinelor Proprietati fizice Proprietati chimice
Nume: Amidonul
Informatii suplimentare: amidonul, hidratii de carbon, grupa, polizaharidelor, hidroliza, monozaharide, hexose, pentoze, celuloza, soliditate mecanica, glicogenul, claude bernard, izolare, aspect, aspectul amidonului, amiloza, amilopectina, structura, amidonului, hidroliza, amilopectinei, amilozei, glicogenului, hidroliza, enzimatica, polizaharidelor, tipul, concluzii. Amidonul Izolare. Aspect Amiloza si amilopectina Structura amidonului Structura amilopectinei Structura amilozei Structura glicogenului Hidroliza enzimatica a polizaharidelor de tipul amidonului Concluzii privind structura amidonului Bibliografie
Nume: Amino-acizi, proteine, monozaharide si viata
Informatii suplimentare: amino-acizi, proteine, monozaharide, viata, amfioni, solutii, tampon, acizi, minerali, baze, cloruri, anhidriade, acide, punct, izoelectric, halogenuri, sulfati, alchili, acid, azotos, metale, grele, incalzire, glicocol, glicina, alanina, valina, leucina, aspariagic, glutamic, serina, tirosina, cisteina, metionina, ornitina, prolina, hidroxiprolina, triptofanul, o-aminobenzoic, p-aminobenzoic, peptidele, albuminele, globuline, prolamine, protamine, histone, scleroproteine, keratina, colagen, elastina, fibroina, aldoze, cetoze, bioze, trioze, tetroze, pentoze, hexoze, heptoze, zahar, amidon, celuloza, glicerin aldehida, glucoza, fructoza, vitamine. AMINO-ACIZI Amino-acizi mai importanti PROTEINE PROTEINELE PROPRIU-ZISE MONOZAHARIDE MONOZAHARIDE MAI IMPORTANTE
Nume: Structura nucleului atomic
Informatii suplimentare: structura, nucleului, atomic, neutronul, structura, caracteristici, protonul, quarcii. NEUTRONUL STRUCTURĂ ŞI CARACTERISTICI PROTONUL STRUCTURA SI CARACTERISTICI QUARCII
Nume: Hidrocarburi alifatice
Informatii suplimentare: hidrocarburi, alifatice, alcani, parafine, definitie, formula, generala, nomenclatura, structura, radicali, izomerie, izomeri, proprietati, fizice, chimice. I ALCANI (PARAFINE) 1. DEFINITIE 2. FORMULA GENERALA 3. NOMENCLATURA 4. STRUCTURA 5. RADICALI 6. IZOMERIE 7. PROPRIETATI FIZICE 8. PROPRIETATI CHIMICE
Nume: Apa si petrolul
Informatii suplimentare: apa, petrolul, h2o, structura, moleculei, propietatile, fizice, chimice, actiunea, metalelor, asupra, nemetalelor, oxizilor, importanta, viata, intrebuintarile, petrolul, activa, poluarea. I. Apa H2O a) Structura moleculei de apă. b) Propietăţile fizice ale apei c) Propietăţile chimice ale apei d) Acţiunea apei asupra metalelor e) Acţiunea apei asupra nemetalelor f) Acţiunea apei asupra oxizilor g) Importanţa apei pentru viaţă h) Întrebuinţările apei II. Petrolul a) Petrolul b) Poluarea activă Bibliografie
Nume: Apele reziduale
Informatii suplimentare: apele, reziduale, istoric, instalatii, sanitare, transportul, originile, cantitatile, compozitia, reziduurile, filtru, tratamentul, primar, secundar, tertiar, procesul, tratare. Istoric Transportul apelor reziduale Originile si cantitatile apelor reziduale Compozitia apelor reziduale Tratamentul apelor reziduale Tratamentul primar Tratamentul secundar Tratament tertiar(avansat): Anexa: PROCESUL DE TRATARE A APELOR REZIDUALE
Nume: Realizarea industriala a fabricarii proteinelor prin biosinteza
Informatii suplimentare: realizarea, industriala, fabricarii, proteinelor, biosinteza, principalele, etape, dezvoltarea, culturii, initiale, inocul, sterilizarea, mediului, cultura, procesul, fermentatie, fermentatia, hidrocarburilor, lichide, metanului, separarea, purificare, biomasei, obtinerea, derivatilor, proteici, masa, celulara. Principalele etape ale procesului de biosinteza 1. Dezvoltarea culturii initiale (inocul) 2. Sterilizarea mediului de cultura 3. Procesul de fermentatie 3.1 Fermentatia hidrocarburilor lichide 3.2 Fermentetia metanului 4. Separarea si purificare biomasei 5. Obtinerea derivatilor proteici din masa celulara Bibliografie
Nume: Surse de energie ale organismului uman
Informatii suplimentare: surse, energie, organismului, uman, nutritie, sanatoasa, glucide, lipide, proteine, saruri, minerale, metale, oligoelemente, vitaminele. • Cuprins 1. O nutriţie sãnãtoasã pentru un corp sãnãtos …………….3 2. Glucide, lipide şi proteine………………………………..4 3. Sãruri minerale, metale, oligoelemente…………………..5 4. Vitaminele………………………………………………..7 • Glosar • Bibliografie
Nume: Alcoolii
Informatii suplimentare: alcoolii, proprietatile, etanol, butanolul, propanolul, metanolul, fenolii, enolii, punti, hidrogen, raspandirea, producerea, zaharuri, enzimelor, fermentatie, etenei, apa, monoxid, hidrogen, importanta. Proprietăţile alcoolilor Răspândirea şi producerea alcoolilor Importanţa alcoolilor
Nume: Structura Atomului
Informatii suplimentare: structura, atom, particulele, elementare, nucleu, invelis, electronic, model, dalton, thomson, rutherford, bohr-sommerfeld, foton, electron, proton, neutron, bozoni, leptoni, nucleoni, nuclid, transformari, nucleale, radioactivitate, strat, nivel, energetic. 1.Particulele elementare ale atomului 2.Nucleul atomic 3.Invelisul electronic
Nume: Gaze rare
Informatii suplimentare: argonul, heliul, kriptonul, neonul, xenon, he, ar, ne, kr, xe, cl, i, br, f, sir j, w, s rayleight, sir w, ramsay, mendeleev, g, claude, xef2, tetrafluorura, xef, bioxid, xe o2, n, bartlett, hexafluoroplatinatul difluorura de xenon, morre, ch, moureu, j, blake, h, cavendish, l, gmelin, j, berzelius, j, stas, w, prout, protylul lui aristotel, john william stuart, lord rayleigh, williams ramsey, pierre i, c, janssen, j, n, locker, w, hillerand, morris william travers, r, pictet, l, p, calletet, c, linde, w, hampson, limba greaca, ascuns, neon, grecescul, noul ludwig mond. "In vreme ce principalele elemente chimice din grupa halogenilor (Cl,I,Br si F) au fost descoperite in vreme de 120 ani, elementele principale din grupa gazelor rare(He,Ar,Ne,Kr,Xe)au fost descoperite in numai 30 ani, iar facand abstractie de heliu care fusese descoperit in Soare pe cale spectrala, celelalte 4 elemente au fost izolate in numai patru ani(1894-1898)." Argonul Heliul Kriptonul si Neonul Xenonul
Nume: Petrolul – sursa importanta de energie si materii prime organice
Informatii suplimentare: formarea, exploatare, compozitia, clasificarea, prelucrarea, primara, dezbenzinarea, gazelor, sonda, distilarea, fractionala, rafinarea, produselor, petroliere, extractie, chimica, prelucrarea, secundara, cracarea, reformarea, termica, catalitica, materie, prima, industria, chimica, poluarea, apei, reziduuri, petroliere. Formarea petrolului Exploatarea petrolului Compozitia petrolului Clasificarea petrolurilor Prelucrarea petrolului Prelucrarea primara a petrolului Dezbenzinarea gazelor de sonda Distilarea fractionala a petrolului Rafinarea produselor petroliere 1. Rafinarea prin extractie 2. Rafinarea chimica Prelucrarea secundara a produselor petroliere Cracarea si reformarea 1 . Cracarea termica Reformarea termica 2. Cracarea catalitica Reformarea catalitica Petrolul ca materie prima pentru industria chimica Poluarea apei cu reziduuri petroliere
Nume: Diamantul
Informatii suplimentare: diamant, structura, cristalina, proprietati, artificial. Structura cristalina Proprietati Diamante artificiale
Nume: Apa H2O si petrolul
Informatii suplimentare: apa, h2o, petrol, structura moleculei, proprietati fizice, proprietati chimice, actiune, asupra, metalelor, oxizilor, importanta, viata, intrebuintari, poluarea activa. Cuprins I. Apa H2O a) Structura moleculei de apă. b) Propietăţile fizice ale apei. c) Propietăţile chimice ale apei. d) Acţiunea apei asupra metalelor. e) Acţiunea apei asupra nemetalelor. f) Acţiunea apei asupra oxizilor g) Importanţa apei pentru viaţă h) Întrebuinţările apei II. Petrolul a) Petrolul b) Poluarea activă
Nume: Aminoacizii
Informatii suplimentare: aminoacizii, unitatile, constituente, proteinelor, carboxil, amino, proteinogeni, clasificare, natura, catenei, numarul, gruparilor, pozitia, prezenta, radical, nepolar, polar, esentiali, nomenclatura, proprietati, fizice, chimice, reactia. Definitie CLASIFICARE Aminoacizii esenţiali Nomenclatură: Proprietăţi fizice Proprietăţi chimice
Nume: Aminoacizii
Informatii suplimentare: aminoacizii, natura, catenei, clasificare, numarul, gruparilor, pozitia, prezenta, radical, nepolar, polar, esentiali, nomenclatura, formula, structura, denumire, uzuala, rationala, glicina, alanina, valina, leucina, izoleucina, fenilalanina, metionina, neproteinogeni, ornitina, betaina, sarcozina, caracteristici, generale, proprietati, fizice, stereochimia, spectrale, electrochimice, chimice, transformari, biochimice, identificarea, dozarea, metode, preparare, obtinerea, formelor, optic, active, utilizarile, peptide, sinteze, metode, blocare, activare, gruparilor, amino, carboxil, reprezentanti, carnozina, glutationul, oxitocina, vasopresina, insulina, proteine, primara, secundara, tertiara, organizarea, domenii, cuaternara, determinare. Definitie Aminoacizii esenţiali Nomenclatură Caracteristici generale Proprietăţi fizice Stereochimia aminoacizilor Proprietăţi spectrale Proprietăţi electrochimice Proprietăţi chimice Transformări biochimice Identificarea şi dozarea aminoacizilor Metode de preparare Obţinerea formelor optic active Utilizările aminoacizilor PEPTIDE PROPRIETĂŢI STRUCTURĂ SINTEZE DE PEPTIDE Metode de blocare şi activare a grupărilor amino şi carboxil Reprezentanţi PROTEINE Structură Structura primară Structura secundară Structura terţiară Organizarea pe domenii a proteinelor /2,3/ Structura cuaternară a proteinelor METODE DE DETERMINARE A STRUCTURII Identificarea şi dozarea aminoacizilor
Nume: Alcanii -izomerie si structura-
Informatii suplimentare: alcanii, izomerie, structura, metan, etan, atomi. Izomerie Exemplu Exemplu Structura Figura 1. Modelele spaţiale ale moleculelor de metan şi de etan Figura 2. Forma de zigzag a lantului de atomi de carboni intr-un alcan-normal
Nume: Apa
Informatii suplimentare: apa, h2o, structura, moleculei, propietatile, fizice, chimice, actiunea, asupra, metalelor, nemetalelor, oxizilor, importanta, viata, intrebuintarile. I. Apa H2O a) Structura moleculei de apă. b) Propietăţile fizice ale apei. c) Propietăţile chimice ale apei d) Acţiunea apei asupra metalelor e) Acţiunea apei asupra nemetalelor f) Acţiunea apei asupra oxizilor g) Importanţa apei pentru viaţă h) Întrebuinţările apei